Šipanska Luka, Otok Šipan

Na Šipanu možete istražiti mnoge lijepe plaže, probati lokalnu hranu i smjestiti se u jednom od hotela ili kuća za najam.

Sjednite na TP line katamaran i posjetite ovo slikovito mjesto puno ljupkih krajolika, a poznato po svom maslinovom ulju, vinu i rogaču.

Prekrasni otok Šipan nalazi se na samo 45 minuta vožnje TP line katamaranom od Dubrovnika. To je najveći i najnaseljeniji otok Elafitskog arhipelaga u Južnoj Dalmaciji. Obuhvaća površinu od 16.22 km2 i ima oko 500 stanovnika. Ovo slikovito mjesto puno je ljupkih krajolika, a poznato je po svom maslinovom ulju, vinu i rogaču. Ime Šipan dolazi od grčke riječi gypanon što znači orlovo gnijezdo.

TP line katamaranska veza pristaje u selu Šipanska luka, jednom od dva naselja na otoku koja povezuje i lokalna autobusna linija. Na Šipanu možete istražiti mnoge lijepe plaže, probati lokalnu hranu i smjestiti se u jednom od hotela ili kuća za najam. Šipan je stoljećima bio dio Dubrovačke Republike i brojne povijesne građevine ondje stoje kao podsjetnik na to slavno vrijeme. Mnoge od tih zapravo su ljetnikovci dubrovačkog plemstva, a najistaknutiji među njima su ljetnikovac Sorkočević u Šipanskoj Luci i ljetnikovac Skočibuha u drugom mjestu na otoku – Suđurđu. U novije vrijeme otok su posjetili kralj i kraljica Belgije te princeza od Monaka sa svojom obitelji. Čini se da ljudi plave krvi i dalje uživaju provoditi svoja ljeta na Šipanu pa zašto ne biste i vi?

Otok Šipan je pravo mjesto za svakoga tko želi malo mira i tišine i tko želi iskusiti mediteranski način života. Najbolji način za otputovati na Šipan jest suvremeni TP line katamaran koji tamo plovi svaki dan iz Dubrovnika s polascima u 19:10 za vrijeme turističke sezone od lipnja do rujna.

Saznajte više na stranicama stranicama lokalne turističke zajednice i županijske turističke zajednice.

ISKORISTITE SVOJ POSJET NA NAJBOLJI NAČIN:

   - Uživajte u zalascima sunca. Šipan je poznat po njima.

   - Na Šipanu se nalazi zadivljujuće puno crkava za tako mali otok. Možete li ih sve posjetiti?

   - Otkrijte plažu Bova gdje ćete pronaći jedinstveni Restoran Bowa.

   - Uživajte u domaćoj hrani u Konobi Tauris, šipanskom restoranu s najboljim rejtingom na tripadvisoru.

   - Smjestite se u Hotel Božica i uživajte u pogledu na luku Suđurađ okruženi borovom šumom.