Dubrovnik

TP line katamarani povezuju Dubrovnik s Lastovom, Šipanom, Mljetom, Korčulom, Hvarom, Bračem i Splitom. 

Posjetite brojne povijesne spomenike kao što su gradske zidine, barokna Katedrala Marijina Uznesenja i Kneževa palača ili prošetati ulicom Stradun, glavnom dubrovačkom ulicom.

Dubrovnik je predivan povijesni grad u najjužnijem dijelu Hrvatske. Stoljećima je bio centar bogate pomorske države Dubrovačke Republike a od 1979. stari dio Dubrovnika nalazi se pod zaštitom UNESCO-a zbog svog bogatog kulturnog nasljeđa. Nedavno je u njemu snimana serija Igra Prijestolja gdje je Dubrovnik glumio Kraljev Grudobran. TP Line katamarani povezuju Dubrovnik s Lastovom, Šipanom, Mljetom, Korčulom, Hvarom, Bračem i Splitom.

Mnogo je toga što u Dubrovniku vrijedi vidjeti. Možete posjetiti brojne povijesne spomenike kao što su gradske zidine, barokna Katedrala Marijina Uznesenja i Kneževa palača ili prošetati ulicom Stradun, glavnom dubrovačkom ulicom. Nedaleko od starog grada pronaći ćete plažu Banje. To je gradska šljunčana plaza s pogledom na drevne zidine i staru luku. S druge strane starog grada nalazi se uvala Kolorina gdje se može unajmiti kajak i uživati u pogledu na Dubrovnik iz potpuno druge perspective.

U blizini gradske jezgre uzdiže se vidikovac brdo Srđ. Do njega možete doći dubrovačkom žičarom, taksijem ili strmim pješačkim putem koji počinje kod magistrale koja presijeca Dubrovnik. Oni koji vole noćni život ne smiju propustiti posjetiti Klub Revelin smješten u srednjovjekovnoj tvrđavi ili Klub Lazareti u blizini plaže Banje. Manja mjesta u okolici Dubrovnika također imaju izuzetno bogato kulturno nasljeđe. Ne propustite manifestacije kao što su Cavtatski ljetni karneval ili Folklorne priredbe u Čilipima. Posjetite drevne utvrde izgrađene radi obrane Dubrovačke Republike kao što su sedam kilometara duge Stonske zidine i tvrđava Sokol grad. Ukrcajte se na TP Line katamaran i otkrijte grad Dubrovnik i pitoreskni arhipelag u njegovoj blizini.

Saznajte više na stranicama lokalne turističke zajednice i županijske turističke zajednice.

ISKORISTITE SVOJ POSJET NA NAJBOLJI NAČIN:

   - Istražite veličanstvene dubrovačke zidine i obližnju tvrđavu Lovrijenac.

   - Probajte lokalnu hranu u Lokandi Peskarija, restoranu na sjajnoj lokaciji koji nudi odlične riblje specijalitete za razumnu cijenu.

   - Posjetite Dubrovački akvarij. Nalazi se unutar srednjovjekovne tvrđave Svetog Ivana i diči se s 31 bazenom s Jadranskom florom i faunom.

   - Otkrijte ljupki otok Lokrum udaljen samo 4 kilometra od starog dijela Dubrovnika. Možete otići ondje kajakom.

   - Ne zaboravite posjetiti gradsku šljunčanu plažu Banje s prekrasnim pogledom na Staru gradsku luku.